U trendu

Srpsko društvo Privrednik organizuje kongres u Zagrebu

ZAGREB – Srpsko privredno društvo „Privrednik“ organizovaće u subotu, 14. decembra, Osmi kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine na temu „Filantropija – oslonac i poticaj mladima“.

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo Privrednik stipendira, okuplja i povezuje talentovane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti.

Godišnje, kako navode u saopštenju, stipendiraju više od 50 učenika i studenata, a najviše iz zapostavljenih i ekonomski slabo razvijenih područja Hrvatske.

Ovogodišnji panel posvećen je filantropiji, solidarnosti i volontiranju, vrednostima koje su često marginalizovane, a mogu biti snažan oslonac i podsticaj mladima.

Kongres će biti održan u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu, a u okviru njega će biti priđen i svečani prijem nove generacije Privrednikovih stipendista.

Predviđeno je da na Kongresu učestvuje do 200 mladih članova Privrednika i njegovih simpatizera iz Hrvatske, predstavnici udruženja mladih, kao i predstavnici politike, privrede, obrazovanja, kulture i diplomatskih službi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.