Šta piše u Dodikovom pismu Tačiju? (foto)

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je poziv kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da prisustvuje samitu Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Samit se u julu održava u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski portal Klix.ba objavio je faksimil pisma u kome Dodik navodi da ima čast da pozove Tačija na konferenciju u Sarajevo.

Na kraju pisma Dodik navodi važnu ulogu Tačija na međunarodnom nivou i ističe da će lični Tačiijev dolazak u Sarajevo na konferenciju „značajno doprineti definisanju izazova sa kojima se suočava kontinent“.

Dodik je u pismu izbegao da pomene Kosovo, ali nije spomenuo ni „famoznu fusnotu“ da BiH nije priznala Kosovo, naveo je sarajevski portal.

Iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH su posle objavljivanja Dodikovog pisma Tačiju saopštili da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao „nedefinisani subjekt s fusnotom“.

Još su naveli da je poziv uputilo Predsedništvo BiH, a ne Dodik kao član Predsedništva BiH.

Samit će biti održan početkom narednog meseca, a planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsedništva BiH.

(Beta)

1 komentar
  1. Matori

    Pa i nije nezavisna država i nikada neće ni biti jer Amerika stvara i ukida ovakve kvazidržave onako kako njoj odgovara .

Napišite komentar