Stali vozovi u Makedoniji

Zbog štrajka mašinovođa u Makedoniji je od sinoć zaustavljen putnički i teretni saobraćaj, ali nisu zaustavljeni specijalni vozovi kojima se izbeglice sa Bliskog istoka prevoze od prihvatnog centra u Đevđeliji do graničnog prelaza Tabanovce sa Srbijom.

Kako je saopšteno iz Železničke stanice u Skoplju, zbog štrajka mašinovođa smanjen je broj vozova koji će danas prevoziti izbeglice od Đevđelije do granice sa Srbijom, pa će umesto pet polazaka, koliko ih je bilo juče, danas do Tabanovaca ići tri voza, prenose makedonski mediji.

Iz Nezavisnog sindikata mašinskog osoblja Makedonije je saopšteno da su mašinovođe stupile u štrajk zbog kašnjenja plata i isplate materijalnih troškova i zdravstvenog osiguranja za juli i avgust, a najavljeno je i da štrajk neće prekinuti dok im se ne isplati plata za jul, zbog čega su zatražili i razgovor sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.

Prema procenama humanitarnih radnika u prihvatnom kampu u Đevđeliji, gde u Makedoniju izbeglice sa Bliskog istoka ulaze iz Grčke, u toku jučerašnjeg dana kroz Makedoniju je prošlo oko 6.000 izbeglica i svi su nastavili svoj put prema Srbiji i dalje prema razvijenijim zemljama EU.

(Beta)

Ostavite komentar