U trendu

Stjepović traži da nadležni ispitaju Duška Kneževića

PODGORICA – Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljub Stijepović pozvao je nadležne državne organe da istraže navode predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, koji je ranije objavio snimak na kojm se vidi kako Stjepoviću daje kovertu sa oko 100.000 evra.

“Podsećam Kneževića da sam ja u Podgorici i da ne nameravam nigde da idem, odgovorno postupajući prema crnogorskoj javnosti“, rekao je Stijepović Dnevnim novnama.

Stjepović optužuje Kneževića da su njegove izjave kontraditorne, te da predsednik Atlas grupe, kako kaže, svakom novom izjavom demantuje sam sebe.

On podseća da je Knežević istražnim organima u oktobru 2017. godine rekao da je konvertovao 90.000 dolara za sopstvene potrebe, da bi danas iz Londona tvrdio da je u pitanju mnogo veća suma od 200.000 dolara.

Razliku je navodno, kaže Stijepović, dao vozaču da ih odnese u glavni grad, iako je taj isti vozač tada, prema navodima medija, tvrdio da je pare uzeo iz glavnog grada, što je još jedna neistina koju je lako proveriti i koju sam demantovao i pre godinu dana, rekao je Stijepović.

Prema njegovim rečima, od čoveka koji u sopstvenom domu tajno snima ljude za koje tvrdi da su mu prijatelji, javnost i ne očekuje ništa drugo osim da ne bira sredstva, od očiglednih neistina do fabrikovanja i montiranja snimaka i fotografija.

“Smatram da se odgovornost ogleda u odnosu prema sopstvenoj državi i njenim institucijama kojima stojim na raspolaganju, a ne kroz plasiranje neistina i bežanja od činjenica”, kazao je Stijepović.

Za predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem raspisana je nacionalna poternica jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa IBM na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe preneli 17 miliona evra, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.