U trendu

Sud BiH oslobodio Radončića svih optužbi

Sud BiH oslobodio je danas lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića optužbi za ometanje rada pravosudja, udruživanje radi činjenja krivičnih dela i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Presudom Suda BiH pored Radončića, oslobodjeni su i Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić.

Proces je trajao više od dve godine, a Tužilaštvo BiH teretilo je Radončića da je Azri Sarić, bivšoj devojci Ramiza Delalića Ćele, obećao korist ako ona na sudjenju narko bosu Naseru Keljmendiju na Kosovu svedoči u njegovu i Keljmendijevu korist.

Keljmendiju se u Prištini sudilo za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, osobe iz sarajevskog kriminalnog miljea.

Delalić, poznat po tome što je pucao na srpskog svata kod stare pravoslavne crkve na Baščaršiji, ubijen je u leto 2007. godine.

Tužilac Božo Mihajlović koji je podigao optužnicu protiv Radončića i ostalih, posle godinu dana sudjenja morao je da se povuče iz procesa jer je suspendovan, a predmet su od njega potom preuzele tužiteljke Elvira Stanojlović i Suada Pašić.

Tužilaštvo je najavilo žalbu na prvostepenu presudu.

Radončić je posle izricanja presude izjavio da se „dogodilo ono što je tvrdio od početka“, te da je on „žrtva ontirane optužnice“.

„Veoma mi je drago da smo dokazali da nema elemenata za naš krivični progon, da se u fer postupku dokazalo da nema nijednog dokaza osim želje da se mi politički eliminišemo“, rekao je Radončić novinarima u Sarajevu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike