U trendu

Sud odlučuje da li će Gruevski u zatvor, VMRO-DPMNE čeka

SKOPLJE – Apelacioni sud u Skoplju trebalo bi danas ili sutra da saopšti odluku po žalbi bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevsko, na presudu kojom je osuđen na dve godine zatvora bog kupovine luksuznog „mercedesa“, vrednog 600 evra za tu stranku.

U istom postupku na šest i po godina zatvora osuđen je bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Đoko Popovski, preneli su makedonski mediji.

S obzirom na to da je aktuelna najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE, kojom sada rukovodi Hristijan Mickoski, jedina koja još nije iznela stav u odnosuna referendum o sorazumu sa Grčkom o novom imenu Makedonije, mediji špekulišu da zapravo oni čekaju ishod sudske odluke po žalbama Gruevskog o Popovskog.

„Slučajnost ili dobro osmišljena taktika za dobijanje političkih poena je dilema koja se nameće, nakon što se VMRO-DPMNE još nije izjansila da li će pozvati svoje pristalice da izađu na referendum“, piše skopski portal e-Magazin.

Ostaje, navodi ovaj medij, da se vidi da li će doći do „političke trgovine“ i da li je ukidanje presude Gruevskom uslov za podršku te stranke uspešnosti referenduma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.