najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Svi u Srpskoj jedinstveni – referendum 25. septembra

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su svi u Srpskoj veoma odlučni da referendum o Danu Republike bude održan 25. septembra, jer je to ključno i zakonsko pravo RS.

Dodik je u Trebinju rekao da je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Kancelarije visokog predstavnika, „koji pokušavaju u BiH da treniraju određene politike“.

Dodik je podsetio da više od 80 odsto odluka Ustavnog suda BiH nije sprovedeno, što govori o njegovom besmislu.

„Mi nismo rekli da ne sprovodimo odluku Ustavnog suda, mi je sprovodimo, nama nije rečeno kako da je provodimo. Odlučili smo da je sprovedemo putem referenduma. Što je neko histeričan, nervozan, taman on dolazio i iz Ambasade SAD, to je njihov problem. Na nama se neće vežbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi“, poručio je Dodik.

Na pitanje novinara da li su moguće sankcije zbog održavanja referenduma, Dodik je rekao da je nemoguće da se uvedu sankcije za drugačiju politiku i da je to vreme davno prošlo, ali i ako bude takvih pokusaja da će to biti učniti nekoliko pojedinaca.

„Videće se da će referendum 25. septembra biti masovno podržan u Republici Srpskoj i uveren sam u to“, istakao je Dodik, preneo je RTRS.

On je naveo da će Srpska, nakon referenduma, u svakom slučaju nastaviti sa implementacijom odluke Ustavnog suda BiH i u parlamentu Srpske će biti odlučeno na koji način će se prilagoditi Zakon o praznicima.

Dodik je naglasio da će Srpska uvek koristiti referendum kao oblik odlučivanja kada treba da zaštiti svoje nacionalne i republičke interese i svoj narod.

„Od toga nećemo odustati nikada i raduje me što sam video i da je ogromna većina iz opozicije rekla – nastavljamo dalje“, kazao je Dodik.

(Tanjug)

2 komentara
  1. mmm

    samo da 26. na trče pod suknju Srbije.Ne trebaju nam na grbači,dosta su nam zla doneli svojim inatom!I manjine u Srbiji moraju da trpe pa trpite i vi.

  2. Radoslav Radovic

    Svak se rodi da po jednom umre. Cast i bruka traju do vijeka. Sloboda kod casnih naroda i ljudi nema cijenu! Tada stupa na snagu volja naroda koji kaze: „I u sreci i nesreci, od nas nema niko veci. I u volji i nevolji, od nas nema niko bolji.“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike