U trendu

Tirana: Hladan tuš za navijače na otvaranju novog stadiona

TIRANA – U Tirani je svečano otvoren najmoderniji stadion u jugoistočnoj Evropi, ali su organizatori napravili propust, pa su domaći navijači greškom isprskani vodom iz prskalica za kvašenje terena.

Na stadionu Air Albania gostovala je fudbalska reprezentacija Francuska, koja je u utakmici kvalifikacija za EP slavila sa 2:0, a Albanci su se potrudili da svečano otvaranje bude spektakularno.

Međutim, organizatori su napravili jedan veliki propust – tokom redovne procedure kvašenja terena pre utakmice, dve prskalice su postavljene odmah iza gol-aut linije, prenosi Klix

Domaći navijači su tako dobili „hladan tuš“, jer su ljudi odgovorni za održavanje terena mlaznice podesili da rade u svim smerovima, pa je voda kvasila i tribine sa navijačima.

Stadion je sagrađen na mestu nekadašnjeg stadiona Kemal Stafa, ima 22.500 mesta za sedenje, a izgradnja je koštala 50 miliona evra.

UEFA je donirala 10 miliona evra, a preostalih 40 miliona su dali investitori koji su postali vlasnici najvišeg tornja u Albaniji (112 metara) koji je sagrađen u sklopu stadiona, a u kojem su smešteni hotel i poslovni prostori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.