U trendu

Tlo u Ohridu se do sada zatreslo više od 1.200 puta

Tlo u Ohridu ne prestaje da se trese, za duže od tri sedmice zabeleženo je više od 1.200 potresa koji se događaju svakog dana i noći, pa tako i rano jutros usledila su dva potresa jačine 3,3 stepena po Rihterovoj skali, saopštila je danas skopska Seizmološka opservatorija.

Zemljotresi su registrovani u 4.37 i 2.39 čaosva po lokalnom vremenu, prenela je MIA.

Prethodno u 4.16 časova ovaj region je potresao zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihterovoj skali i u 2.12 časova zemljotres jačine 2,8 stepeni po Rihterovoj skali,

Od 18. juna u regionu Ohrida registrovano je više od 1.200 zemljotresa.

S obzirom na to da u Ohridu tlo ne prestaje da se trese, veći deo stanovništva iz centra grada noć provodi pod vedrim nebom, a turisti iz straha napuštaju grad.

Neki spavaju u svojim automobilima ili u šatorima, dok većina majki sa decom je smeštena u jednom ohridskom kampu, a Ministarstvo odbrane je otvorila vrata jedne kasarne u Svetom Nauku.

Do sada je registrovano više od 1.200 zemljotresa u i u okolini Ohrida.

Direktor Isisa Majkl Garevski tvrdi da niko u ovom trenutku ne može da predvidi da li će uslediti neki razorniji zemljitres.

Primetio je da u Ohridu ima značajno manje turista u odnosu na prošlu godinu, mada hotelijeri tvrde da beleže tek sporadična otkazivanja boravka.

Inače, u gradu i okolini je do sada prijavljeno oko 200 objekata na kojima su oštećeni zidovi, dimnjaci, balkoni…

Zbog većih oštećenja zatvorena su neka obdaništa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar