“Torcida” sprema osvetu huliganima zbog sramote koju su naneli Hrvatskoj i Splitu

Hrvatski huligani, koji su uhapšeni zbog nereda na stadionu Partizana, uplašeni su za sopstvenu bezbednost i u svojoj zemlji.

Kako prenosi Alo, od Srba su već dobili batine i poniženje, skinuti su goli kako bi pred 30.000 ljudi bili ismejani, a prema raspoloženju koje vlada među pripadnicima splitske “torcide”, tek ih čeka pakao u njihovom gradu.

Militantni deo navijača Hajduka ne može da oprosti svojim sugrađanima što su usred Beograda doživeli poniženje, koje sad i svetski mediji generalno vezuju za Split i Hrvatsku. Oni smatraju da je ovim glupim potezom na njihov grad bačena neviđena ljaga. Prema informacijama sa navijačkih foruma, torcidaši čekaju prvu priliku da dodatno propuste kroz šake Ivana Miškovića, Jakova Podruga, Antu Firića, Ronalda Miškovića, Stjepana Mihovilovića i Damira Tovarića.

“Čeka vas lomača”, samo je jedna od pretećih poruka… Viđeniji pripadnici te navijačke grupe iz Dalmacije, paralelno sa srpskom i hrvatskom policijom, sprovode internu istragu kako bi saznali šta je bio motiv ovog vandalskog čina. Oni smatraju da bez direktnog odobrenja “torcide” nisu ni smeli da se upuštaju u obračun na jednoj navijačkoj tribini, pogotove ne u Srbiji.

Inače, niko od uhapšenih splitskih huligana nema “navijački staž”, ali zato svi imaju podebele policijske dosijee. Konkretno, Stjepan Mihovilović zvani Klis je u Hrvatskoj osuđivan za više od 30 krivičnih dela, za šverc oružja, rasturanje droge, ali i za nasilje.

Stjepan je tri godine bio u zatvoru, odakle je jednom i pobegao, ali je brzo vraćen iza rešetaka. U krivičnim delima za njim ne zaostaje Ante Firić, a cela ova splitska grupa dovodi se u vezu sa trgovinom drogom. Kako saznajemo, oni su u partnerskim odnosima sa kriminalnim organizacijama u Srbiji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike