U trendu

„Travel“ kanal u Hrvatskoj: Turisti, pazite na mine i ne spominjite meštanima Srbe!

Novinari čuvenog „Travel“ kanala posetili su ovog leta Hrvatsku i tom prilikom napravili su zanimljiv prilog o našim komšijama poručujući pritom turistima iz celog sveta na šta da posebno tamo obrate pažnju.

„Šta se u Hrvatskoj sme, a šta ne“ naslov je dela putopisa u kojem se potom detaljnije obrazlaže kako treba postupati sa meštanima, ugostiteljima i drugim turistima u Hrvatskoj, prenosi Express.hr.

Evo koje su poruke turistima od „Travela“:

„U Hrvatskoj nije praktično voziti se vozovima, pa je mnogo bolje putovati autobusom po zemlji“.

„Ne zovite Hrvatsku Jugoslavijom. Hrvati su ponosni na svoju slobodu i državu i ako im pominjete Jugoslaviju, neke meštane možete dobro iznervirati“.

„Ne upoređujte Hrvate sa Srbima. Srbi su za njih i dalje osetljiva tema. Ima ljudi kojima je svejedno ali ima onih koji gaje jako negativna osećanja prema Srbima“.

„Ne dirajte im svece. U Hrvatskoj je više od 90 odsto katolika i vera im je veoma važna. Svako mesto ima svog sveca zaštitnika. Naročito poštuju Gospu“.

„Pazite na zaostale mine iz rata. U delu Slavonije i Brodsko-posavskoj županiji, u delu Zadra, postoji opasnost od mina, iako je ona veoma mala. Obratite pažnju na znakove kraj puta koji vas upozoravaju da je taj kraj opasan zbog mina“.

„Ne vozite auto s mobilnim telefonom u ruci i pazite na lokalne vozače koji su ‘ludi'“.

„Posetite ostrva. Hrvatska ih ima puno i nešto su najlepše u toj zemlji“.

„Ako želite da skinete gornji deo kupaćeg kostima, slobodno. Toples je dozvoljen, na nekim plažama i poželjan, ali se po centru mesta ne smete šetati goli“.

5 komentara
 1. makki

  Divlje primitivno pleme 😀

 2. Blajbi

  Sve tacno!

 3. Dživ Dže

  Ponosni na svoju slobodu. Hahahahahahahaha sombodi vent ful ritard

 4. dlugomir

  Ništa nećemo sa RSK, ta je priča završena pre više od 20 godina. Dobro rekoše za ostrva.

 5. Sekula

  Pustite glupe turiste, nego, šta ćemo sa RSK?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike