U trendu

Tri prijave protiv Kitarović: Šta je tražila u SAD tokom praznika?

Komisija za sprečavanje sukoba interesa dobila je tri prijave protiv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zbog njenog neobjašnjenog puta u SAD tokom proteklih praznika.

Komisija je u skladu sa zakonom dužna da štiti identitet podnosioca prijava, javnost još neće saznati ko ih je podneo, rečeno za N1 u toj komisiji.

Inače, od Komisije se u sva tri slučaja traži da se utvrdi da li je razlog njenog puta u SAD službeni ili privatni, odnosno je došlo do povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Zasad nije jasno da li je, kako se navodi, problematična i mogućnost da je na ovaj način Grabar Kitarović primila poklon vredniji od 500 kuna ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet.

Upravo bi Komisija trebalo da utvrdi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju u njenom kabinetu na Pantovčaku nisu hteli da komentarišu.

Napominje se da je suprug predsednice ostao u Hrvatskoj i da je vreme provodio, između ostalog, sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na manifestaciji Snežna kraljica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.