U trendu

Turisti u panici: Jadranom plutaju čudovišna stvorenja (video)

„Plovili smo čamcem u uvali Grabaštica kada smo u moru ugledali ogromno jaje na oko kako pluta po moru“, kaže devojka koja je snimila mediteransku meduzu, koja podseća upravo na jaje na oko.

„Bile su dve, a tu veću nismo uspeli da snimimo. Moju prijateljicu su ožarile. Nismo je htele da ih maltretiramo pa smo je brzo spustile u more“, kaže ona.

Mediteranska meduza Cotylorhiza tuberculata sreće se u Mediteranu i Jadranskome moru.

Može da naraste do 35 santimetara u prečniku, a obično ima od 10 do 30 santimetara. Ima male pipke koji žare, ali nije opasna za ljude, prenose mediji.

5 komentara
 1. Blajbi

  Ja sam cuo da mogu da se zalepe na turiste i sisaju im krv…..

 2. Djesekupaa

  Mi smo u Kotoru, danas ih je bilo bar 10 na mestu gde smo se kupali. Istee ovakve…Klinci ih hvatali mrezicama, spasili nas. Kakve god da su i koliko god bezopasne nije prijatno videti ih..

 3. bambi

  Svake godine kada krene sezona, pocinje raznorazno pisanje gluposti a sve u cilju da jedni drugima preuzmu turiste. Stvarno jako ruzno. Mesto da se agencije takmice kvalitetom oni plase jedni druge codovistem iz Loh Nesa. Sramota. Nema zdrave konkurencije kod nas i to je veliki problem.

 4. verujem u bolje sutra

  a brate lololol nikad meduzu nisu videle, jaje na oko lol

 5. ANDREJ

  Kako sam cuo,ta meduza nije opasna,ako ozari neki deo tela,osim,ako ozari testise.Kako kazu,dolazi do privremene nemogucnosti,da muskarac moze da izvrsi oplodnju zene. Taj „hendikep“,prolazi posle mesec dva dana.Ali bolovi su nepodnosljivi,ako se meduze „dohvate“ testisa.!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike