Tužilaštva BiH i Srbije za ratne zločine za saradnju

SARAJEVO – Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić s funkcionerima Posebnog odeljenja za ratne zločine razgovarala je danas u Sarejavu s tužiteljkom za ratne zločine Srbije Snežanom Stanojković o zajedničkoj saradnji dvaju tužilaštva u naporima da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni.

One su razgovarale o saradnji u okviru Protokola o saradnji, traženju nestalih osoba, kao i ostalim aktuelnim pitanjima iz oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, u kojima je potrebna saradnja i komunikacija tužilaštva dveju zemalja, prenela je Fena.

Tužilaštvo BiH i Tužilaštvo za ratne zločine Srbije potvrdili su zainteresiranost za jačanje regionalne saradnje tužilaštava u regionu.

Zajednička saradnja ključna je da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, da se osumnjičeni počinitelji privedu pravdi bez obzira gde se nalaze, kao i da svedoci i žrtve imaju potrebnu pomoć i podršku u postupcima koji se vode u tužilaštvima i sudovima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Regionalna saradnja tužilaštava ima podršku glavnog tužioca pri MKSJ/MMKS Serža Bramerca, kao i međunarodnih organizacija uključenih u tu oblast, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(Tanjug)

Napišite komentar