U trendu

TV21: Gruevski 9. novembra ide u zatvor koji je sam otvorio?

SKOPLJE – Nekadašnji makedonski premijer i bivši predsednik vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, prema informacijama tamošnje TV21 dobijenim iz nezvaničnih izvora, trebalo bi da zatvorsku kaznu od dve godini da izdržava u zatvoru u Kumanovu, gde bi trebalo da se javi 9. novembra.

Televizija navodi da se ipak postavlja pitanje da li će Gruevskog od toga zaštititi poslanički imunitet s obzirom da se radi o dvogodišnjoj zatvorskoj kazni i ocenjuje da će „odgovor na ovo pitanje stići u narednom periodu“.

TV21 takođe navodi da je „interesantno to što je Gruevski tokom mandata otvorio novi zatvor u Kumanovu, u kojem sada treba da odleži kaznu“. Uz vest je postavljena i fotografija na kojoj se vidi kako Gruevski preseca crvenu vrpcu na otvaranju kumanovske kazneno-popravne institucije koja može da primi 250 zatvorenika.

Gruevskom je u petak potvrđena kazna od dve godine zatvora u slučaju kupovine luksuznog blindiranog vozila marke „Mercedes“ koje je prema pisanju ovog medija vredno 600.000 evra.

Odluka više sudske instance dostavljena je sudiji za izvršenje krivičnih sankcija, koja u roku od najmanje osam, a najduže 13 dana treba da postupi po njima.

Sudija u tom periodu treba da donese odluku o datumu kada Gruevski treba da se javi na izdržavanje kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.