U trendu

U CG razbijen međunarodni lanac krijumčara migranata

PODGORICA – Crnogorska policija saopštila je danas da je razbila međunarodni lanac krijumčara migranata koji su prebacivali izbeglice iz Albanije, preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine prema zemljama Evropske unije.

Iz Uprave policije su saopštili da su službenici uhapsili 11 osoba, dok se za F.N. i M.K. iz Nikšića, organizatorima te grupe, još traga.

Među uhapšenima je i strani državljanin koji je boravio u prihvatilištu za strance u Crnoj Gori.

„Nakon višemesečne akcije razbijena je organizovana kriminalna grupa koja je delovala međunarodno u krijumčarenju ilegalnih migranata – tražitelja azila iz Albanije preko Crne Gore u BiH prema zemljama EU. Grupa je imala dva ogranizatora i 11 članova“, navodi se u saopštenju Uprave crnogorske policije, prenosi Hina.

Policija veruje da je ta kriminalna organizacija od početka godine prokrijumčarila više grupa migranata koje su imale od pet do deset osoba svaka.

Ova kriminalna grupa je delovala tako što je dogovarala njihov dolazak iz Albanije do granice s Crnom Gorom, gde su ilegalno ulazili u tu državu krećući se nepristupačnim terenom, a zatim su se prijavljivali nadležnoj direkciji Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kao tražitelji azila.

„Ne čekajući da se njihovi zahtevi reše, migranti su u organizaciji te kriminalne grupe putovali vozilima taksija i „rent a cara“ do granice sa Bosnom i Hercegovinom koju su takođe ilegalno prelazili u nameri da se domognu država Evropske unije“, objašnjava se u saopštenju crnogorske policije.

Uhapšeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Specijalnom državnom tužiocu u Podgorici, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar