U trendu

U Crnoj Gori uhapšene tri državljanke Srbije

U Kolašinu su uhapšene tri državljanke Republike Srbije zbog kršenja zdravstvenih propisa, saopštio je u sredu MUP Crne Gore.

Postupajući po operativnim informacijama policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.V. iz Podgorice.

Prema saopštenju MUP-a Crne Gore, u vozilu su se nalazila još dva lica, bezbednosno interesantno lice Z.B. iz Kolašina i ženska osoba M.M. koja je dala svoje podatke ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta.

Oni su dovedeni u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mera i radnji iz nadležnosti policije.

Nakon prikupljanja podataka o ženskoj osobi, utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T.R. (30) iz Republike Srbije.

Osim toga, kriminalističkom obradom utvrđeno je da u Kolašinu sa T.R. borave još dve ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa, kako MUP CG navodi, bezbednosno interesantnim licima D.J. iz Kolašina i N.R. iz Mojkovca.

Ove dve ženske osobe dovedene su u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin gde je proverama utvrđeno da je reč o J.M. (21) i I.P. (46) iz Republike Srbije.

Takođe je utvrđeno da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

Osumnjičene su lišene slobode i uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je doneo rešenje o zadržavanju ovih osoba do 72 sata prema elementima postojanja krivičnog dela „nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar