najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Dodikovom kabinetu ne znaju za poziv za saslušanje

U Kabinetu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika nisu informisani da je Tužilaštvo BiH uputilo poziv Dodiku za saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog kršenja odluke Ustavnog suda o zabrani održavanja Dana republike, objavili su sarajevski mediji.

Kako se navodi, Dodik se danas nalazi u Beogradu.

Predsedniku Republike Srpske Dodiku upućen je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi sa kršenjem odluke Ustavnog suda o zabrani referenduma o Danu republike, potvrdio je agenciji Beta portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Upitan da li je poziv za saslušanje upućen jedino Dodiku, a ne i drugim zvaničnicima RS koji bi mogli biti odgovorni zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda o zabrani referendum, Grubešić je odgovorio da je poziv za saslušanje upućen “samo Dodiku”.

Ranije danas iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je pre dvadeset dana formiran predmet u vezi sa neizvršavanjem odluke Ustavnog suda BiH o zabrani održavanja referenduma o Danu RS.

Prema Krivičnom zakonu BiH neprovodjenje odluka Ustvanog suda BiH je krivično delo.

Ustavni sud BiH je 17. septembra doneo privremenu meru zabrane održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali su vlasti ovog bh. entiteta uprkos tome juče sprovele referendum.

Odluku o održavanju referenduma donela je Narodna skupština RS, a njeno objavljivanje u Službenom glasniku potpisao je predsednik RS Dodik.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike