U hrvatskom oglasniku objavljen oglas za premijera

Nakon višenedeljnog prepucavanja tri najuticajnje političke snage u Hrvatskoj, SDP, HDZ i Most nezavisnih lista, „rata“ na društvenim mrežama i upozorenja hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da vreme „curi“, na stranicama online oglasnika Posao.hr objavljen je oglas za radno mesto premijera Hrvatske na određeno vreme.

Foto: Beta

Foto: Beta

Oglasom, koji je prikladan trenutnoj aktualno-političkoj situaciji, traži se premijer u čijem opisu posla se kao najvažnije ističe slikanje s građanima koji veruju u njih, plagiranje privrednog programa, uvođenje zabrane rada četvrtkom zbog spajanja praznika …

Uz sam oglas stoji i fusnota: Ovaj oglas je satirične prirode! Oglas za posao nije postavljen od nijednog poslodavca, kao ni institucije, te se sadržaj ne može shvatiti ozbiljno.

U oglasu nekog šaljivdžije se navodi da je poslodavac Republika Hrvatska, da kandidati mogu biti muškarci i žene, a rok prijave je 31.12.2015.

U opisu posla stoji da je Republika Hrvatska zemlja članica EU, geografski je smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu.

Zadaci premijera su da formira vladu, osmišljava predizborna obećanja, lobira za sprovođenje zakona, imenuje i smenjuje ministre, odbrana hrvatske teritorije od Slovenije, realizacija projekta povezivanja Krka i Brača mostom, podsticanje nataliteta svim dostupnim merama, zapošljavanje poznanika, prijatelja i rođaka u javnoj upravi, fotografisanje  s Predsednicom Hrvatske…

Kao posebne pogodnosti se navode korišćenje službenog aviona, obezbeđen topli obrok, lični telohranitelji non-stop, pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inostranstvo i  mogućnost napredovanja na poziciju Predsednika države.

Neophodne kvalifikacije u ovom zanimljivom oglasu za premijera su: da je nestranačka ličnost, da ima minimalno S S, da poznaje hrvatsku političku scenu, poželjno poznavanje engleskog jezika, a poželjno je da kandidat ima „svog Amerikanca“ radi optimizacije troškova Vladinog ureda.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar