U trendu

U Konjicu i Jablanici proglašeno stanje prirodne nepogode

SARAJEVO – Zbog obilnih snežnih padavina u opštinama Konjic i Jablanica, sinoć je proglašeno stanje prirodne nepogode, saopštio je danas Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kanotna.

Sneg koji je neprestano padao u protekla 24 sata, u većem delu opšine Konjic doveo je bio do prekida putnih komunikacija, kao i prekid u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama, preneo je Klix.ba.

Pripadnici PVJ Konjic intervenisali su na rezanju i uklanjanju stabala sa prometnica na Drecelju, Zlatrgovini, Vrapcu, u Trešanici i na Orašju.

Iz službe CZ Jablanica izvestili su da je visina snega u Jablanici oko 50 centimetara, mnoge putne komunikacije u toj opšini su neprohodne, a više naselja je ostalo bez napajanja električnom energijom.

U subotu je u više navrata dolazilo do zastoja na magistralnom putu M 17, a nešto duži zastoj se dogodio na lokalitetu Donje Jablanice.

Na području Prozor-Rame visina snega je oko 70 centimetara i zasad nema informacija o većim problemima u toj opšini, navedeno je u saopštenju.

Sneg je pao i na jugu BiH – zabeleli su se Leotar i trebinjska naselja.

Sneg je napadao u mestima u okolini Trebinja, odnosno na Milima, kao i na Jasenu i Mosku.

Prethodnog dana u Trebinju je palo14 litara kiše. U ostalim istočnohercegovačkim opštinama jutros je zabeležen minus.

U Bileći je izmereno minus dva stepena i tri centimetra snega, u Gackom minus pet i pet centimetara snega, a u Nevesinju minus šest i 10 centimetara snega, prenosi Klix.ba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.