U trendu

U Podgorici počeo protest opozicije

U Podgorici je večeras počeo protest nekoliko hiljada pristalica opozicije, koji su sa centralnog gradskog trga krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama.  

Policija je dozvolila demonstrantima da prošetaju pored zgrade skupštine, a oni su se zatim uputili ka zgradi ministarstva unutrašnjih poslova.

Oko vladinih institucija ima policajaca, ali prisustvo policije nije tako vidljivo kao prethodne večeri, kada je protiv demonstranata intervenisala suzavcem.

Kolonu demionstranata predvode čelnici Demokratskog fronta (DF), a demonstranti uzvikuju „gotov je“, „Milo lopove“, i poluiciju vređaju uzvicima „psi“, „kerovi“, „ubice“, „ustaše“ i ponavljaju uzvik „ostavke, ostavke“.

I pored šetnje, glavna gradska saobracajnica nije blokirana, a duž ulica nema policije.

Ispred zgrade MUP’a demonstrante je dočekao kordon policije, a situacija je u jednom trenutklu pretila da eskalira pošto su pristalice opozicije pokušale da preskoče zaštitnu ogradu, u čemu ih je sprečila policia.

I čelnici DF pozivali su demonstrante da se vrate na ulicu i nastave šetnju.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je ispred zgrade ultimativno zatražio da vlada podnese ostavku i da se formira prelazna vlada. On je rekao da je rok do subote i da je to ultimativno, ili će se u subotu, kako je rekao, cela Crna Gora okupiti na protestu u Podgorici.

Mandić je apelovao na prisutne da ne obrukaju čelnike DFi pozvao i h da se mirno vrate na centralni gradski trg odakle je protest krenuo, i zakazao sledeći protest za narednu subotu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.