U trendu

U pravoslavni hram u Crnoj Gori ne mogu Srbi, a mogu Albanci?

Na ostacima drevnog hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču nadomak Ulcinja, ne dozvoljava se pristup sveštentvu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Kako piše „Politika“ na tom mestu se pojavila grupa Albanaca obučenih u nacionalnu nošnju, sa albanskim zastavama, kapama i rukama raširenim u simbol „velike Albanije“.

List doddaje da policija ranije nije dozvolila održavanje liturgije SPC na Ivanjdan zbog arheoloških istraživanja. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se brojne slike grupe Albanaca u drevnom hramu.

„Politika“ dodaje da je Albanski nacionalni savet povodom službe pravoslavnog sveštenstva žestoko reagovao, ali se povodom ovih dešavanja nije oglasio. Paroh barski Jovan Plamenac opisao je događaj za „Novosti“ kao bruku i sramotu i „skandal neviđenih razmera“.

„Verujte da nisam bio srećan onog dana kada sam čuo priču nakon svete službe da je dobro što je sve proteklo mirno i da zbog toga treba da budemo oduševljeni. I šta danas, kao posledicu toga imamo albanske provokacije. Mi smo samo problem gurnuli pod tepih i omogućili onima koji nas ćeraju da seire. Znači problem nismo rešili nego smo ga produbili“, rekao je Plamenac.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Dukljanin

    Koje su ovo gluposti i dokle vise ta lazna i sistematska propaganda prptiv Crne Gore..Jedno ljudi moraju da shvate da je Crna Gora drzava svih njenih gradjana i da svi imaju ista prava a ovakve provokacije nece proci…

  2. Anonimni

    Tražili su, dobili su.

Napišite komentar