U trendu

U Sarajevu osnovan novi, Nezavisni politički blok

U Sarajevu je danas održana Prva konvencija „Nezavisnog bloka“, novog političkog projekta u BiH, čiji je cilj, kako je navedeno, drugačiji, pošteniji, stručniji i odgovorniji pristup politici.

Na osnivačkoj skupštini na koju je, po procenama organizatora, došlo više od hiljadu ljudi, izabrano je rukovodstvo „Nezavisnog bloka“, na čelu sa Senadom Šepićem.

Šepić je do pre nekoliko meseci bio visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

„Danas samo i formalo pokrenuli novu političku priču u BiH. Nezavisni blok će biti alternativa postojećim političkim elitama i njihovom načinu vladavine“, izjavio je Šepić.

On je naveo da će u fokusu „Nezavisnog bloka“ biti „novi ljudi koji su sposobni i oni koji nisu imali priliku da se dokažu“.

„Vreme je za novu politiku i verujemo da će gradjani prepoznati našu nameru da oslobodimo i pokrenemo Bosnu i Hercegovinu u evropsku perspektivu“, izjavio je Senad Šepić.

Uz Šepića, osnivači „Nezavisnog bloka“ su bivši visoki funkcioneri SDA i sadašnji poslanici u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je pre nekoliko godina napustio SDA.

Predstavnik „Nezavisnog bloka“ iz Banjaluke je Darko Jotanović, nekadašnji poslanik u Narodnoj skupštini RS i dekan banjalučkog Mašinskog fakulteta.

Na konvenciji su bili i gosti iz inostranstva, medju kojima Džon Hajvard, izaslanik britanske Konzervativne stranke, dok su telegrame podrške uputili predstavnici Evropske narodne stranke, nemačkog CDU-a i bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling.

Na osnivačkoj skupštini „Nezavisnog bloka“ kao gost je govorio Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.