U trendu

U Sarajevu uhapšena dva člana Radončićeve stranke

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su danas u Sarajevu dve osobe zbog sumnje da su ometali istragu u slučaju Keljmendi.

Iz Sipe je saopšteno da su u akciji pod nazivom „Lutka 2“ uhapšene osobe sa inicijalima B.D. i B.Š. zbog sumnje da su ometale rad pravosudja.

Oni se sumnjiče da su tokom decembra 2015. godine zastrašivanjem i nudjenjem mita navodili svedoka A.S. da da lažni iskaz u krivičnom postupku koje Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini vode protiv narkodilera sa Kosova Nasera Keljmendija.

Kako su objavili sarajevski mediji, uhapšen je Bakir Dautbašić, dugogodišnji sekretar u Ministarstvu bezbednosti BiH i jedan od potencijalnih kandidata Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića za ministra transporta i komunikacija BiH.

Druga uhapšena osoba je Bilsena Šahman, predsednica Komore farmaceuta Kantona Sarajevo, koja je takodje član SBB-a.

Iz Sipe je navedeno da su pretresene tri lokacije „s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku“.

Nalog za hapšenje izdali su Sud i Tužilaštvo BiH.

Akcija je rezultat složene istrage koju su istražioci Sipe sproveli pod nadzorom Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar