U trendu

U tajnoj akciji policija uhapila 9 osoba, dve u bekstvu

PODGORICA – Crnogorska policija potvrdila je da je u tajnoj akciji sprovedenoj u sredu ujutru devet osoba uhapšeno, dok je Marko Jovanović, koji se tereti za dvostruko ubistvo u Podgorici početkom aprila ove godine, u bekstvu.

Uhapšeni se sumnjiče da su pripadnici kriminalne organizacije koja je planirala izvršenje više krivičnih dela i dvostruko ubistvo.
Akcija je izvedena po nalogu Specijalnog državnog a osumnjičeni se povezuju sa ubistvom Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića.

Za dvostruko ubistvo u Podgorici osumnjičen je Marko Jovanović, za kojim kako je saopšteno na konferenciji za medije policija i dalje traga, preneo je portal RTCG.

Tokom hapšenja izvršen je i pretres stanova osumnjičenih gde je pronađena veća količina droge, tri vage za precizno merenje, tri puške, dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima, 128 komada municije za automatsku pušku, 25 komada pištoljske municije, okvir za automatsku pušku, eksploziv, novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, kao i jednu silikonsku masku.

Prema zvaničnim informacijama, uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva, podnete su krivične prijave protiv 11 osoba, od kojih su dve u bekstvu i to protiv: jedne osobe zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

Prijave su podnete i protiv četiri osobe zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv pet osoba zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, te protiv jedne osobe zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i takođe krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.