najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U toku saslušanje 20 uhapšenih državljana Srbije

U Specijalnom tužilaštvu Crne Gore za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije počelo je saslušanje 20 državljana Srbije, uhapšenih pod sumnjom da su na teritoriji Crne Gore pripremali oružane napade za večeras, pošto budu zatvorena birališta na parlamentarnim izborima.

Na snimcima na portalu Televizije Crne Gore vidi se kako policajci izvode uhapšene iz policijskog kombija.

Uprava crnogorske policije potvrdila je danas da je uhapšena grupa državljana Srbije, koji su, kako je rečeno, nameravali da večeras napadnu policiju, druge institucije i visoke zvaničnike Crne Gore.

Po saopštenju, 20 uhapšenih i jedna osoba za kojom se traga, nameravali su da u Crnoj Gori preuzmu automatsko oružje i izvrše terorističke napade. Uhapšene osobe su osumnjičene za krivično delo stvaranja kriminalne organizacije i za terorizam.

“Tačno je da su službenici Uprave policije, tokom prethodne noći, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost, i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, postupajući shodno operativnim i obaveštajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 lica, državljana Republike Srbije, dok se za jednim licem, takođe državljaninom Srbije, traga”, saopštio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Uprava policije je u vezi sa hapšenjem grupe, shodno proceduri, uputila informaciju državnom tužilaštvu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike