U trendu

U velikom nevremenu na Halkidikiju poginulo šest ljudi

U velikom nevremenu koje je zahvatilo grčko poluostrvo Halkidiki poginulo je šest ljudi, saopštile su vlasti danas novi bilans stradalih.

Broj stradalih u sinoćnoj oluji povećan je sa pet pošto je dete tokom noći podleglo povredama, naveo je Asošiejted pres.

Grčke vlasti su navele da je povredjeno oko 65 ljudi, od kojih je 35 smešteno u bolnice.

Oluja je obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestalo struje i blokirani su putevi. Na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje.

Grčki mediji su sinoć javili da je u Nea Plaji poginula žena iz Rumunije, a u Nea Potideji dvoje Rusa, dete od dve godine i njegov 39-godišnji otac iz Češke.

Povredama je tokom noći podleglo dete 54-godišnje Rumunke koja je poginula kada se srušio krov taverne u kojoj su bili. U tom incidentu povredjeno je nekoliko ljudi.

U Nea Potidei su otac i njegovo dete – oboje Česi, poginuli kada je na njih palo drvo.

U Sozopoliju su vetar i bujica isprevrtali i zdrobili kamp-vozilo u kojem je bilo troje ljudi, od kojih je dvoje izgubilo život. U tom mestu spaseno je 20 ljudi.

Grad je uništio useve i porazbijao stakla automobila u Rodopima, pokrajini Makedoniji, Evrosu, Ftiotidi i Tesaliji, a stubovi elektro-mreže su se zapalili od udara gromova na jugu Grčke, u Korintiji.

Bujice su ka moru povukle mnoga vozila. Drveće je iščupano iz korena i izlomljeno, a u moru su stolice i stolovi sa obale. U Potidei je vetar odneo krov benzinske stanice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.