U trendu

U Zadru uhapšen diler sa kokainom vrednim 216.000 evra

ZADAR – Zadarska policija uhapsila je u Zadru dilera droge kod koga je pronađeno 1,3 kilograma kokaina, čija se vrednost na kriminalnom narko tržištu procenjuje na 1,6 miliona kuna (0ko 216.000 evra), rečeno je danas iz Policijske uprave zadarske.

Policija je pre dva dana pretražila kuću uhapšenog Zadranina J.Ž.(37) i ostale prostorije i automobile koje koristi, prenosi Hina.

Pronađeni kokain izrazito je visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90 odsto, a ta količina mešanjem s tzv. punilom predstavlja više od tri kilograma droge u uličnoj distribuciji i dostiže cenu od 500 kuna za gram, ističu iz policije.

Uhapšenog policija svrstava u red „najistaknutijih osoba u preprodaji kokaina na zadarskom narko tržištu“, rekli su iz Policijske uprave zadarske.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za proizvodnju i promet droga priveden istražnom sudiji nadležnog županijskog suda.

Policija je u kriminalističkoj istrazi utvrdila visok stepen sumnje da je uhapšeni diler imovinsku korist od preprodaje droge u prethodnom periodu investirao u nekretnine i druge materijalne vrednosti u svom posedu i posedu članova svoje porodice i drugih bliskih osoba, pa će istraga protiv njega biti nastavljena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.