U trendu

Uber: Povećan broj napada na naše vozače širom Hrvatske

Američka kompanija Uber za prevoz automobilom na poziv saopštila je danas da je u junu i julu zabeleženo 37 napada na njene vozače širom Hrvatske i da se najčešće radi o verbalnom i fizičkom nasilju, uništavanju imovine i pretnjama koje upućuju taksisti.

Uber navodi da zbog toga traže nove propise koji bi bili prilagodjeni tehnologiji koju koriste za svoje usluge, prenela je agencija Hina.

„Uber je od početka letnje sezone, odnosno od juna primio čak 37 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima širom Hrvatske – u Zagrebu, Zadru, Novalji, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Najveći broj napada dogodio se u jačim turističkim središtima u Dalmaciji, poput Dubrovnika, Zadra, Novalje i Šibenika, što nikako ne ostavlja dobar utisak pred mnogobrojnim turistima“, piše u saopštenju prevozne kompanije Uber.

Zabrinjavajuća je, dodaju, i činjenica da se niz incidenata dogodio dok su korisnici bili u vozilu te su bili izloženi verbalnom, pa čak i fizičkom nasilju, a radi se, kako kažu, o turistima iz zemlja poput Velike Britanije, SAD, Nemačke, Francuske i „mnogih drugih zemlja čiji su državljani ključni za hrvatski turizam“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.