U trendu

Uhapšen Atif Dudaković zbog ratnog zločina nad Srbima

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros u Bihaću bivšeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.

Pored Dudakovića, uhapšeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ratnim zločinima nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti, prenosi „Klix.ba“.

Prema informacijama RTRS, radi se o predmetu ratnog zločina i akciji „Sana 95“, a pored Dudakovića je uhapšeno još 12 osoba.

Penzionisani general bošnjačke vojske sumnjiči se za ratne zločine počinjene na teritoriji zapadne Krajine, na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše.

Hapšenje su, navodi se, izvršili pripadnici SIPA uz podršku Policije Unsko-sanskog kantona, pod naredbom Tužilaštva BiH, a u toku je pretres na 17 lokacija.

Kako BN TV podseća, tužilaštvo je protiv Dudakovića godinama vodilo istragu, a prijava protiv njega podnesena je još 2006. godine kada su se u javnosti pojavili video snimci kako naređuje i ubija srpske civile.

Tada su prijavu protiv Dudakovića nadležnom tužilaštvu zajedno podneli tadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar