U trendu

Uhapšen bivši zamenik pravobranioca RS

Bivši zamenik pravobranioca Republike Srpske Mirko Stojčinović uhapšen je danas u svojoj kancelariji u zgradi Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), objavile su banjalučke Nezavisne novine.

Stojčinović koga su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, nakon što je smenjen sa mesta zamenika republičkog pravobranioca, 16. maja bio je imenovan za pomoćnika direktora RUGIP-a za poslove nadzora.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ranije je u pismu ministru pravde RS Antonu Kasipoviću naveo da je Stojčinović, u vreme kada je bio zamenik republičkog pravobranioca, naneo veliku štetu gradu Banjaluka.

Radojičić je tada naveo da je Stojčinović bio umešan u niz spornih radnji u vezi sa gradskim gradjevinskim zemljištem, ističući spor oko zemlišta Poljoprivredne škole, kao i upravne sporove koje grad vodi u vezi sa nekretninama u nekoliko banjalučkih naselja.

Bivši republički pravobranilac Danijela Novaković je krajem prošle godine, podnoseći izveštaj Narodnoj skupštini o radu Republičkog pravobranilaštva, izjavila da joj je Stojčinović pretio, jer je pokušala da spreči malverzacije u vezi sa zamenom i nezakonitom prodajom gradskog gradjevinskog zemljišta, u koje su bili umešani pojedini banjalučki tajkuni i sam Stojčinović.

Novakovićeva je od posledica moždanog udara preminula 6. aprila, a Stojčinović je posle toga smenjen sa funkcije u Republičkom pravobranilaštvu i prebačen za pomoćnika direktora u RUGIP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar