U trendu

Uhapšen gradonačelnik Budve Lazar Radjenović

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i još nekoliko visoko pozicioniranih ličnosti budvanske lokalne uprave uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva Crne Gore za organizovani kriminal.

Među uhapšenima su i menadžerka grada Milena Marović Bogdanović, savetnik premijera Crne Gore Aleksandar Tičić, te bivši čelnici budvanske opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović.

Oni su zajedno sa još nekoliko osoba uhapšeni zbog sumnje da su prilikom izgradnje Tržnog centra „Plaza“ u Budvi i platoa na plaži Jaz oštetlili budžet opštine za više miliona evra, javio je portal Vijesti pozivajući se na nezvanične izvore.

Svi uhapšeni su potpisnici ugovora oko izgradnje TC Plaze i platoa na Jazu.

Uhapšene će tokom dana saslušati specijlani tužilac Milivoje Katnić.

Protiv Rađenovića se već vodi sudski postupak pred Višim sudom Podgorice i on se tereti da je prilikom prodaje opštinskog zemljišta, zloupotrebom službenog položaja oštetio gradski budžet.

Zbog zloupotreba sa novcem iz gradske kase i štete učinjene javnim finasijama u slučaju poznatom kao „Zavala“ zatvorskim kaznama ranije su kažnjeni bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i potpredsednik opštine Dragan Marović.

Milena Marović Bogdanović je kćerka predsednika političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, a Dragan Marović je njegov brat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.