U trendu

Uhapšen monah zbog tragedije na Skadarskom jezeru

Monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) uhapÅ¡en je jutros zbog nesreće na Skadarskom jezeru, u kojoj su ÅŸivot izgubile četiri osobe kada se prevrnuo brodić, saopÅ¡tila je crnogorska policija.

Kako se navodi, mohanu Kimpanovu na teret se stavlja delo protiv opÅ¡te sigurnosti i izazivanje opÅ¡te opasnosti i on će biti priveden nadleÅŸnom tuÅŸiocu, prenosi CDM.

Četiri osobe utopile su se juče kada se brodić sa više ljudi prevrnuo kod manastira Vranjina, na Skadaraskom jezeru, dok je pet osoba spaseno.

U nesreći koja se dogodila u nedelju popodne, utopili su se muškarac, njegova trudna supruga, njihova dvanaestogodišnja kćerka i muškarac koji je pokušao da ih spasi, prenele su ranije podgoričke Vijesti.

U brodiću su osim njih bile još četiri osobe i iguman manastira koji je upravljao čamcem.

Oni su, zajedno sa još nekoliko porodica, bili gosti manastira Vranjina, gde je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita, a pre njih sveštenici su na obalu prebacili tri grupe ljudi.

Nesreća se dogodila oko 15 sati kada je počelo nevreme i veliki talasi koji su potopili čamac.

Jedan od putnika u čamcu je rekao da su svi počeli da plivaju, a da su şena i muškarac stradali kada su pokušali da spasu dete, kao i muškarac koji je pokušao da im pomogne.

Telo jedne ÅŸene je pronađeno, dok se za ostalima traga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar