najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uhapšen predsednik Saveza za bolju budućnost BiH

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su danas predsednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, zbog sumnje da je ometao rad pravosudja, potvrdjeno je iz Tužilaštva BiH.

Uporedo s Radončićevim hapšenjem, po naredbi Suda BiH obavljaju se pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Tužilaštvo BiH i Sipa, kako su naveli, radi istrage ne mogu davati više informacija o ovom slučaju.

Sipa je saopštila da su njeni policijski službenici danas u operativnoj akciji „Lutka 2“, na području Hadžića uhapsili F. R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje rada pravosudja.

Navedeno je da je Radončić priveden u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade.

U toku su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopštila je Sipa.

Fahrudin Radončić je političar, preduzetnik i novinar. Osnivač je Dnevnog avaza, najtiražnijeg lista u BiH i predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, druge najuticajnije bošnjačke političke stranke.

Za ministra bezbednosti BiH postavljen je u novembru 2012, a smenjen u aprilu 2014. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su objavili pojedini sarajevski mediji, Radončić se sumnjiči da je vršio pritisak na svedoke.

Pre dve sedmice, prema nalogu Tužilaštva BiH uhapšeni su funkcioneri Radončićevog SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, zbog sumnje da su vršili pritisak na svedoke da lažno svedoče u predmetu Tužilaštva BiH protiv narko bosa Nasera Keljmendija, kao i predmetu koji se protiv Keljmendija vodi na Kosovu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike