U trendu

Uhapšen predvodnik desničarskog skupa u Zagrebu?

Predsednik desničarske A-HSP Dražen Keleminec, koji je predvodio neonacistički marš u Zagrebu, uhapšen je, preneo je portal Index.hr.

Portal navodi, naime, da je iz zagrebačke Policijske uprave potvrdjeno da je jedna osoba uhapšena.

„Tokom javnog okupljanja, koje je bilo uredno prijavljeno, jedna osoba je dovedena na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi zakona o prekršajima javnog reda i mira.“, naveli su iz PU zagrebačke, preneo je ovaj portal.

Ekstremni desničari marširali su danas centrom Zagreba u znak podrške novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, a kako navodi portal Index.hr oni su izvikivali ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

Neobična kolona pod vodjstvom Dražena Keleminca, predsednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), uz muzičku pratnju, marširala je centrom glavnog grada Hrvatske.

Hrvatski portal ovaj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsedniku.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

Medju zastavama kojima su mahali istakla se i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD-a (Nationaldemokratisće Partei Deutsćlands).

NPD je ocenjena kao najznačajnija nacionalsocijalistička stranka u Evropi nakon 1945, a nemačka obaveštajna agencija označila je tu partiju kao pretnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke, te je NPD pod stalnim nadzorom, navodi hrvatski portal, uz zaključak da „još uvek nije jasno šta nameravaju da postignu ovakvim sramoćenjem u glavnom gradu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar