U trendu

Uhapšen vlasnik „Dnevnog Avaza“ Fahrudin Radončić

U Sarajevu je danas uhapšen lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, javili su bosanski mediji.

Radončića su uhapsili pripadnici Sipe po nalogu Tužilaštva, a zbog dela ometanja rada pravosuđa.

Navodi se i da Sipa pretresa prostorije u zgradi „Dnevnog avaza.“

Uporedo s lišenjem slobode, po naredbi Suda BiH obavljaju se pretresi na nekoliko lokacija, saopšteno je iz Tužiteljstva.

Radončić je trenutno u prostorijama SIPA-e gde se nad njim obavlja kriminalistička obrada. Mediji su javili da je Radončić uhapšen na područjju Hadžića.

SIPA je saopštila da je ovo nastavak operacije koja je započeta pre par godina pod kodnim nazivom „Lutka 2“.

Radio Sarajevo podseća da su ranije u istoj akciji uhapšeni Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva za sigurnost BiH, i Bilsena Šahman, oboje članove stranke Fahrudina Radončića – Saveza za bolju budućnost.

Dautbašić i Šahman, kako je saopšteno, uhapšeni su zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Tužilac Božo Mihajlović rekao je da je svedokinja Azra Sarić, u predmetu koji se vodi protiv Keljmendija za ubistvo Ramiza Delalića, izjavila da su Dautbašić i Šahman na nju vršili pritisak da u svom iskazu ne spominje Fahrudina Radončića.

Inače, Radončić, predsednik Saveza za bolju budućnost, novinarstvom se počeo baviti 1978. Dve godine posle, postao je urednik Omladinskog pokreta u Titogradu, Crna Gora. Politikom se počeo baviti 1983. Bio je sekretar Republičkog komiteta Saveza komunista Crne Gore. Bio je i dopisnik zagrebačkog nedeljnika Danas. Dnevni avaz pokrenuo je početkom devedesetih godina.

Osnivač je i predsednik Stranke za bolju budućnost Bosne i Hercegovine i medijski magnat Fahrudin Radončić, za člana predsedništva BiH kandidovao se prvi put na opštim izborima 2010.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar