U trendu

Uhapšen zbog sumnji da je pretio novinarki EuroBlica

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je Miletu Pavlovića (36) iz Banjaluke zbog sumnje da je pretio novinarki EuroBlica, potvrđeno je za portal Srpskainfo.

„Policijski sluÅŸbenici Policijske uprave Banjaluka liÅ¡ili su slobode M.P, osumnjičenog za ugroÅŸavanje sigurnosti novinarke banjalučkog dnevnog lista“, izjavila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Dodala je da će nakon kompletiranja predmeta izveÅ¡taj protiv Pavlovića biti dostavljen banjalučkom OkruÅŸnom javnom tuÅŸilaÅ¡tvu.

Policija je pokrenula istragu nakon prijave da je novinarka EuroBlica i portala Srpskainfo Milkica Milojević primila uznemirujuće pretnje.

Novinarka Milkica Milojević izjavila je ranije da su pretnje pre svega napad na redakciju EuroBlica i Srpskainfo i celu novinarsku profesiju.

„Ne smatram se ugroÅŸenom, ali ne smemo pristati da pređemo preko ovakvih pretnji, jer mi radimo u interesu javnosti. Stvorena je atmosfera u kojoj se potenciraju napadi na novinare i moramo reći da tako neÅ¡to nije normalno“, rekla je ona.

Pretnje su se odnosile na tekst objavljen u EuroBlicu o sudskom postupku koji se vodi protiv Bojana BudiÅ¡e, radnika Fonda PIO optuÅŸenog za omogućavanje uÅŸivanja droga.

Nekoliko časova nakon uznemirujućeg poziva u redakciju EuroBlica doÅ¡ao je izvesni Mileta P, a koji se u optuÅŸnici banjalučkog tuÅŸilaÅ¡tva navodi kao osoba kojoj je optuÅŸeni BudiÅ¡a omogućio uÅŸivanje marihuane.

Na pitanje novinara ko je pozvao redakciju i pretio novinarki, pomenuti Mileta P. je odgovorio: “Moj brat”.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ugroÅŸavanje sigurnosti moÅŸe se izreći maksimalna kazna do dve godine zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.