U trendu

Velika smena turista na Makarskoj rivijeri

Na Makarskom primorju prvi avgustovski vikend u znaku je velike smene turista, koju prate velike gužve na prilaznim putevima turističkim mestima, prenela je danas novinska agencija Hina.

Više od 15.000 gostiju otputovaće ovog vikenda s makarske rivijere, a jednako toliko će stići na odmor u letovališta od Brela do Gradca, rekli su turistički radnici i hotelijeri, dodajući da će se posle vikenda na tom području odmarati više od 60.000 turista.

Hina navodi da je udarni letnji vikend znatno pojačao saobraćaj na jadranskoj magistrali koja Grbatsku pobezuje s BIh i Crnom Gorom, a gužvi doprinosi i jaka kiša jer je kolovoz mokar.

Hrvatska agencija dodaje da se vozi u dugačkim kolonama, usporeno i s povremenim zastojima, da se gužve stvaraju na prilaznim putevima turističkim mestima, a posebno prema Makarskoj gde je kolona vozila iz smera Splita duža od osam kilometara.

Na putu od Baškog Polja kroz tunel „Sveti Ilija“, do autoputa i obrnuto promet je znatno pojačan i vozi se u koloni dugoj oko dva kilometra.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin, na ostrvu Braču, u prvoj i drugoj prepodnevnoj plovidbi nije uspeo da ukrca sva vozila i putnike za Brač, pa je tridesetak vozila ostalo da čeka prvo poepodnevno isplovljavanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar