U trendu

Veliki požar kod Trogira i dalje besni, ali je pod kontrolom

Požar, koji je danas izbio u Planom kod Trogira još nije lokalizovan, ali je pod kontrolom, saopštili su lokalni vatrogasci.

Oni su potvrdili da je jedna osoba, koja nije vatrogasac, povređena tokom gašenja požara, ali da je van životne opasnosti.

Kako su dodali, na području zahvaćenom požarom će celu noć dežurati 170 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila, prenosi Hina.

Prema njihovim rečima, vatrogasci će celu noć sanirati područje zahvaćeno požarom i raditi na njegovom konačnom gašenju, a sutra ujutro će se pouzdanije znati koliki je deo prostora zahvaćen požarom i koje su eventualne materijalne posledice.

Hrvatski mediji su ranije danas objavili da je iznad Trogira izbio veliki požar koji je zahvatio makiju i nisko rastinje, a čije gašenje ometa jak vetar.

Kako su naveli, gust dim se vidio čak iz Splita, udaljenog manje do 10 kilometara, sprovedena je i evakuacija turista, a vatra se približila i stambenim kućama.

U gašenju su angažovana i dva aviona – kanadera i jedan helikopter.

Index.hr navodi da se na mestu izbijanja požara čula jaka eksplozija, a pretpostavlja se da je eksplodirala plinska boca ili auto.

Zbog požara, koji je bio na tri kilometra od splitskog aerodroma, od 16:40 do 17:15 sati bio je obustavljen sav vezdušni saobraćaj, navodi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar