U trendu

Veliki požar u tivatskoj opštini još nije pod kontrolom

Veliki šumski požar zahvatio je u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru izmedu kompleksa Plavi horizont i terena FK Krtoli, u tivatskoj opštini, javlja RTCG.

Požar je ogromnih razmera i još nije stavljen pod kontrolu, izjavio je komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

Vatrogasci su, kako je kazao, uspeli da odbrane turisticko naselje Luštica Bay i naselje Radovići i to bez pomoći avijacije kojoj vetar ne dozvoljava da dejstvuje.

„Daćemo sve od sebe da vatru stavimo pod kontrolu iako su najavili da će se vetar pojačati krajem dana“, rekao je Barbić Radio Tivtu.

Vatra koja je izbila oko 14.45 sati guta šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen seže i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra vide se i iz Tivta.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli“ i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbihc, prenosi lokalni radio.

Priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, Bato Bogetić sa Luštice sa cisternom vode, braca Magud sa cisternama, kao i meštani Krtola.

Prema rečima predsednika DVD „Krtoli“, Stefana Kostića vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima, ali požar je trenutno gotovo nemoguće obuzdati.

„Vatra je zahvatila borove i makiju, a vetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao“, rekao je Kostić.

U pomoć je pozvana i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP- Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.