U trendu

Velimirović priznao krivicu, planirao atentat na Đukanovića

Mirko Velimirović, jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i atentat na bivšeg premijera Mila Đukanovića, priznao je krivicu pošto je sa Specijalnim tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju.

Velimirović je crnogorskim istražiteljima otkrio da se spremaju neredi u noći 16. oktobra, a potom i detaljno ispričao plan organizacije.

Njegov zadatak bio je da nabavlja, skladišti i čuva oružje i municiju i prenosi poruke, koje je preko Aleksandra Sinđelića dobijao.

Sindelić je optužen da je jedan od organizatora planiranja terorističkog napada, a prošle nedelje dobio je status svedoka saradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimirovica Širkova i Vladimira Nikolajevića Popova.

Ruski državljani optuženi su za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala napad u Crnoj Gori u noći održavanja parlamentarnih izbora, 16. oktobra.

Sinđelica i bivšeg šefa Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe, koja je 16. oktobra u Podgorici, na dan izbora, planirala da puca u građane okupljene ispred Skupštine i uhapsi bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Od 20 uhapšenih u predizbornoj noći u Podgorici, Tužilaštvo je, posle saslušanja, šest osoba pustilo na slobodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.