U trendu

Video spotovi – promocija turističke ponude Crne Gore

Nakon osvrtanja na najznačajnije projekte iz sfere promotivnih aktivnosti u 2016. godini, lansiranje prvog paketa Viber stikera u Crnoj Gori – Full.Feel.Budva, prvog Hello Travel (Budva) magazina u regionu, Full.Feel.Budva lifestyle magazina itd. predstavljeni su video spotovi destinacije u četiri kategorije – Sport (Adrenalin), Istorija & Kultura, Noćni život & Plaže i Gastro, kao i najava za destinacijski video spot koji će predstavljati najatraktivniji spoj svih navedenih kategorija.

„Poznato je da promotivne aktivnosti predstavljaju jedan od osnovnih zadataka turističkih organizacija. U okviru njih, video spotovi zauzimaju posebno mesto, pre svega zbog činjenice da pružaju mogućnost savremenom turisti da se na brz i jednostavan način upozna sa atraktivnostima turističke destinacije.“ – istakla je izvršna direktorka TO Budve, Jelena Rađenović na početku prezentacije.

O samim spotovima i izradi istih govorio je Dragan Gaga Đurković ispred producentske kuće „Vision team“ koji je istakao da su spotovi snimani i izrađeni uz upotrebu profesionalno – digitalne i filmske tehničke podrške poslednje generacije, sa korišćenjem dronova i helikoptera.

Kompanija “Vision team” iz Beograda, iza sebe ima projekte kao što su: reality program  “Survivor” – sve 4 sezone, koncert Beyonce iz Beograda i Pariza, 2013.godine, TV seriju „Budva na pjenu od mora“ 3 sezone, TV seriju Radio televizije Srbije pod nazivom “Komšije” 25 epizoda u dve sezone, film i serija „Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš“ itd.

Poseban deo prezentacije podrazumevao je i kratko predstavljanje rezultata ankete koju TO Budva svake godine sprovodi u 12 info-turističkih biroa na 5 svetskih jezika, kao i rezultata analize komentara na najposećenijim svetskim turističkim portalima – TripAdvisor i Booking.com.

Analiza komentara na TripAdvisor-u govori da 80% posetilaca pozitivno komentariše turističku ponudu Budve (hotele, restorane i atrakcije), odnosno da je prosečna ocena budvanskih hotela na Booking.com-u 8.37. Rezultati ankete rađene u info-turističkim biroima TO Budve govore da je Budva jedinstvena turistička destinacija sa izuzetno kvalitetnom turističkom ponudom kojoj bi se turisti u 91% slučajeva rado vratili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.