U trendu

Vigemark: U BiH formirati izvršnu vlast što pre

SARAJEVO – Specijalni izvestilac EU za BiH Lars Gunar Vigemark izjavio je danas da je potrebno da se u BiH što pre formira i izvršna vlast, jer je sadašnja vlast u tehničkom mandatu nije u potpunosti legitimna i da se postavlja i pitanje kome onda treba dostaviti mišljenje Evropske komisije.

Vigemark je posle sastanka sa članovima kolegijuma Doma naroda BiH rekao da se nada da će vlast biti formirana što pre, jer to je jasno istaknuto prilikom poseti članova Predsedništva BiH Briselu, prenose Nezavisne.

Prema njegovim rečima, sastanak sa članovima kolegijuma održan je danas kako bi naglasili važnost ubrzanja evropskog puta i dodao da raniji saziv nije pratio dinamiku.

„Za značajnije iskorake na evropskom putu biće potrebno usvojiti celi niz zakona, dve konkretne teme su usaglašavanje poslovnika kojim se omogućuje rad parlamentaraca BiH i parlamentaraca evropskog parlamenta“, rekao je Vigemark.

On je naveo da treba da se nastavi sa sprovođenjem reformi koje omogućavaju nova radna mesta, smanjenje javne uprave i rešavanje pitanja korupcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.