U trendu

Vijesti: Odbijen dnevni red o izboru Stankovića za v.d.VDT

PODGORICA – Tužilački savet odbio je danas da raspravlja o predlogu za izbor v. d Viskog državnog tužioa, jer odlazećem Ivici Stankoviću još nije istekao mandat, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da predloženi dnevni red kojim je bilo predviđeno da se izabere vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca nije dobio potrebnu većinu.

Tužilački savet, navodi se, odbio je da raspravlja o predlogu sednice Vrhovnog državnog tužilaštva da se za vršioca dužnosti izabere aktuelni VDT Ivica Stanković zbog toga što je po mišljenju pojedinih članova tog tela ovaj predlog preuranjen jer aktuelnom VDT još nije istekao mandat.

Osim toga, pojedini članovi Tužilačkog saveta smatraju da sednica Vrhovnog državnog tužilaštva nema zakonsko ovlašćenje da predlaže vršioca tužnosti već konkretno rešenje utvrđuje Tužilački savet.

Stankoviću, mandat ističe 7. oktobra.

Inače, Stanković se poslednjih dana našao u centru afere snimljenog telefonskog razgovora generalnog sekretara VDT, Nenada Vujoševića sa predsednikom Atlas Grupe Duškom Kneževićem o korpciji u tužilaštvu.

Stanković je sve navode iz tih razgovora demantovao, a Knežević je ranije danas objavio i četvrti snimak razgovora sa Vujoševićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar