U trendu

Više od 110.000 izbeglica ušlo u Hrvatsku

Od početka izbegličke krize, u Hrvatsku je ušlo 111.155 migranata, objavio je večeras hrvatski MUP na interent stranici.

Samo danas do 21 sat u Hrvatsku je preko graničnih prielaza Tovarnik i Bapska ušlo 4.449 migranata, koje su tokom dana prevozili do mađarske granice autobusima i vozovima. Trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 711 osoba, navodi se u izveštaju.

MUP i dalje očekuje priliv migranata iz Srbije, prenosi Hina. 

Hrvatske železnice saopštile su da se putnički prevoz od 19 sati postepeno normalizuje, pogotovo kada je reč o medjunarodnim i pograničnim vozovima na granici sa Srbijom i Slovenijom, dok zbog vanredne situacije s izbeglicama i dalje ostaje na snazi obustava saobraćaja međunarodnih i pograničnih vozova na graničnim prelazima s Mađarskom. 

Prvi voz koji će voziti na celoj relaciji biće na liniji Beograd-Cirih, nakon čega se očekuje postupna normalizacija saobraćaja ostalih vozova na graničnim prelazima sa Srbijom i Slovenijom, osim na liniji Beograd-Ljubljana i obrnuto, koji i dalje neće voziti na području Hrvatske.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.