U trendu

Više od 50 karnevalskih grupa na Karnevalskim majskim večerima u Budvi (VIDEO)

Više od 50 karnevalskih grupa iz raznih zemalja, sa oko 1.200 učesnika prodefilovaće Budvom u okviru „Karnevalskih majskih večeri“, koje će trajati od 28. aprila do 6. maja, najavljeno je danas.

U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne turističke sezone, organizatori su se potrudili da ta manifestacija prvi put traje sedam dana i ima veoma raznovrstan program, od abruma – poziva na karneval, preko niza koncerata i samog karnevala, rečeno je na konferenciji za novinare u Podgorici.

Velika povorka 16. Medjunarodnog karnevala koji se ove godine održava pod sloganom „Prava ljubav nikad ne promaši“, predvodjena Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, krenuće budvanskim ulicama 2. maja od 20 časova.

Predsednica organizacije „Feštadjuni“ Marija Pjerotić najavila je dolazak karnevalskih grupa iz Italije, Australije, Rusije, Albanije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije.

Početak manifestacije obeležiće „abrum“, odnosno poziv na karneval u Petrovcu, 28. aprila.

Marija Pjerotić je kazala da će poseban dogadjaj biti „abrum“ u Budvi u utorak, 1. maja u 20 sati, kada će organizatori pozivati goste na karneval šetnjom po Starom gradu i obalom, a ugostitelji na ulicama ponuditi svoje specijalitete.

Tokom manifestacije goste će koncertima zabavljati Nina Žižić, Perper, The Grupa, Dejan Petrović Big Band, samba plesačice, Eetno grupa Zora, budvanska Gradska muzika, a poslednje večeri Toni Cetinski.

Manifestacija će biti završena u nedelju pre podne dečijim karnevalom, koji će početi u 10.00 i dečijim horom „D-mol“.

„Karnevalski duh Budve koji je postojao još pre Prvog svetskog rata, a prekinut je Drugim svetskim ratom, pokušali smo da vratimo na gradske ulice da pokažemo da smo pravi mediteranski grad“, rekla je Tijana Kotarac iz Turističke organizacije „Budva“, koja je zajedno sa lokalnim vlastima i organizacijom „Feštadjuni“ organizator manifestacije.

Pomoćnik direktora TO „Budva“ Vukoslav Rucović rekao je da je tri dana za karnevalsku „feštu“, kako je bilo ranije, malo, te da su se prvi put odlučili da traje duže.

„Pokušali smo da upotpunimo tu turističku ponudu Budve za turiste koji dodju za majske praznike, da pored plaže i lepog vremena imaju još nešto da vide, da se zabave i opuste“, rekao je Rucović.

Učesnici karnevala su danas u karnevalskoj odeći prošetali podgoričkim ulicama i pozivali gradjane da budu gosti manifestacije.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike