U trendu

Vlada Srbije pomaže izgradnju obdaništa u Srebrenici

Delegacija iz Srebrenice predstavila je danas ministarki gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović u Vladi Srbije četiri projekta u opštini Srebrenica koji će biti realizovani iz donacije Vlade Srbije u vrednosti od tri miliona evra.

Kako je saopšteno nakon sastanka ministarke Mihajlović s načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, u pitanju su projekti izgradnje dečijeg obdaništa u Srebrenici, izgradnja porušenog mosta na jezeru Perućac s pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukcija šest kilometara duge glavne saobraćajnice u Srebrenici, kao i izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni.

To je prvi radni sastanak koji je organizovan nakon održavanja investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici 11. novembra 2015. godine, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić saopštio da će Vlada Srbije izdvojiti pet miliona evra kao pomoć ovoj opštini.

Od te sume, dva miliona evra je već uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, dok je tri miliona evra predvidjeno za zajedničke infrastrukturne projekte.

„Vlada Srbije će održati obećanje i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život gradjana Srebrenice i jačanje dobrosusedskih odnosa dve države“, rekla je Mihajlovićeva.

Duraković je istakao da su projekti odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih gradjana.Na sastanku s petočlanom delegacijom iz Srebrenice, u kojoj je i predsednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović, zaključeno da će operativni timovi Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opštine Srebrenica zajednički raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će realizovati projekti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.