U trendu

Vladini mediji potvrdili postojanje makedonskog scenarija

SKOPLJE – Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i poslanik u parlamentu, ocenio je da su vladini mediji u Makedoniji izveštavajući o upadu demonstranata u zgradu RTS-a u subotu uveče samo potvrdili tezu da se Severna Makedonija u najpežorativnijem smislu te reči vratila u devedesete i tezu o postojanju tzv. makedonskog scenarija.

U izjavi za Tanjug Stoilković kaže ne treba zaboraviti da su partije na vlasti u Makedoniji tu zahvaljujući političom inženjeringu i suprotno izbornoj volji građana.

„Kako bi inače mogli da opravdaju tezu da je nasilni upad u RTS demokratski čin, a za ulazak (građana i opozicije) u Sobranje (27. aprila 2017.) tvrde da je terorizam i odrešuju drakonske kazne. Više nego providna i plitka antisrpska igranka“, naveo je Stoilković.

On kaže da njegova stranka smatra da ni jedan politički obračun ne treba da pređe granice elementarne političke pristojnost i svaki mora biti nenasilan.

Pogotovo što ti politički obračuni ne smeju biti izgovor za ugrožavanje mira i stabilnosti Srbije, a pogotovo njene državnosti, bez obzira od koga i odakle dolaze.

„Glasnogovornici vlasti moraju da vode računa da njihovo izveštavanje pretstavlja ozbiljnu uvredu za srpski narod u Makedoniji i svakako srpsku državu, iako je Srbija bezbroj puta pokazala da je ozbiljan i pouzdan partner Makedonije. Ali ne pada sneg da pokrije breg… Pamtimo i beležimo svaki antisrpski postupak i ponašanje, ne zbog drugih nego zbog sebe i sopstvenog mentalnog zdravlja i to ćemo koristiti da uvek podsećamo ko je na kojoj strani bio i zašto je bio tamo gde je bio“, poručio je Stoilković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.