U trendu

Vlajki: Revizija je izraz straha Zapada od jakog Vučića

Univerzitetski profesor Emil Vlajki ocenjuje danas da se iza zahtevu za reviziju presude protiv Srbije zapravo krije strah Zapada od jakog Aleksandra Vučića.

Vlajki, inače bivši zamenik predsednika RS iz reda hrvatskog naroda, dodaje da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović u ovom slučaju, koji on naziva farsom, običan pion evroatlantskog dela međunarodne zajednice.

„On (Izetbegović) se ništa ne pita, niti šta razgrađuje, niti izgrađuje. I njegov na brzinu “sklepani“ tim pravnih eksperata, ojačan šačicom bošnjačkih “intelektualaca“, koji je razmatrao zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, jeste čista farsa – marionete Zapada“, rekao je Vlajki, a preneo javni servis Republike Srpske.

Vlajki smatra da se Zapad boji jakog Aleksandra Vučića kao budućeg predsednika Srbije, koji, iako prozapadno orijentisan, može u određenom trenutku, ako mu Rusija ponudi bolje uslove, da se okrene na tu stranu.

Zapad u reviziji vidi jednu od mokućnosti da se međunarodna zajednica osigura protiv moguće preorijentacije Vučića prema Rusiji, navodi Vlajki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.