U trendu

Vlasti Srbije nemaju veze sa hapšenjem u CG

Potpredsednik crnogorske vlade DuÅ¡ko Marković rekao je danas da je „pokuÅ¡aj terorističkog akta u Crnoj Gori (na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra) neÅ¡to Å¡to treba da zabrine“ i poručio da će „vrlo brzo imati zaokruÅŸen čitav slučaj, koji će pravno i procesno biti čist kao suza“.

Zamenik predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) je u emisiji „Åœiva istina“ podgoričke „Antene M“, govoreći o slučaju hapÅ¡enja 20 drÅŸavljana Srbije osumnjičenih za terorizam, rekao da nije dobro Å¡to je pokuÅ¡aj napada stavljen u kontekst izbornog procesa.

„I to pre svega od strane onih koji su doÅŸiveli poraz na izborima“, rekao je Marković.

On je kazao da celi slučaj nadleşni organi moraju da dovedu do kraja, a apelovao je na političare da ne dolivaju ulje na vatru.

Rekao je da sluÅŸbe Crne Gore i Srbije intenzivno razmenjuju informacije.

„Iz svega proizilazi da su stvari veoma ozbiljne“, rekao je Marković.

On je poručio da je vaşno odati poštovanje i priznanje crnogorskoj Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), policiji i Specijalnom tuşilaštvu jer su, po njegovim rečima, očuvali mir i stabilnost u Crnoj Gori.

Marković je objasnio da je otkrivanje akcije počelo isključivo na teritoriji Crne Gore.

„Na tom nivou informacija i u toj fazi nije bilo razloga za saradnju sa bilo kim drugim. Zato to nije odraz nepoverenja prema organima Srbije“, tvrdi Marković.

Kako je rekao, niÅ¡ta ne ukazuje da su vlasti Srbije imale bilo kakvu dodirnu tačku sa ovim slučajem. Marković je odgovorio i na pitanje da li je realno da ni u jednom presretnutom razgovoru nisu pomenuti politički subjekti za čiji račun su uhapÅ¡eni angaÅŸovani.

„Ne moraju uvek političari biti u direktnoj sprezi sa nekim ko radi u njihovo ime. Svakako, neće biti razloga za skrivanje bilo koje činjenice“, rekao je Marković.

On smatra da drama o osujećenom terorističkom napadu nije uticala na rezultat izbora i poručio da više neće dozvoliti da se svaki izbori pretvore za borbu za mir i stabilnost Crne Gore.

Na pitanje da li je vrh DPS-a odlučio ko će biti novi mandatar Marković kaÅŸe da će odluka o tome najverovatnije biti doneta naredne sedmice.

Zamenik predsednika DPS-a je odgovorio i na pitanje da li ima okvirnu procenu odnosa snaga „za“ i „protiv“ NATO u novom sazivu SkupÅ¡tine.

„Najmanje 46 je “za“. Ne verujem da bi opozicioni status mogao da utiče na stav partija koje su programski za ulazak u Alijansu“, uveren je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar